Observació del nostre cel, astres i altres objectes celestes

En el marc de El Llegat, II Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat, la comissió de Natura de La Rutlla – Centre d’Estudis Santboians ha organitzat el passat 30 de setembre una sessió d’observació astronòmica al cim de la muntanya de Sant Ramon.

L’activitat va estar liderada per l’Antoni Xavier Fernández i pel Joaquim Tarragó, de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels (Astrofels), i consistí en fer, inicialment, una observació de la Lluna, que es trobava en fase creixent en un 25 % aproximadament. Posteriorment, després del sopar campestre al costat de l’ermita, vam continuar amb les observacions però, en aquesta ocasió, dels planetes Júpiter i Saturn, que es deixaven veure entre un reguitzell de núvols.

Al començament, l’Antoni Xavier va fer una petita introducció de l’objectiu de l’activitat

L’activitat va tenir un gran èxit, amb una seixantena de participants que, d’una manera ordenada i per torns, feien les observacions amb l’ajuda de dos telescopis reflectors i amb el suport tècnic i científic de l’Antoni Xavier i del Joaquim.

De la Lluna vam poder observar clarament el seu relleu de cràters, de Saturn els seus característics anells i de Júpiter quatre dels nombrosos satèl·lits que té. També, durant tota l’activitat, vam gaudir de la visió d’una gran tempesta sobre el mar, que deixava caure una munió de llamps i llampecs que es van poder contemplar, d’una manera privilegiada, des de la magnífica miranda que és el cim de la muntanya de Sant Ramon.

La tempesta que havia sobre el mar ens va oferir un espectacle de llamps i llampecs

Sens dubte aquesta activitat ha estat un bon començament per aquest II Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat, que s’allargarà fins el 6 de novembre i en el qual hi ha programades altres activitats que podeu consultar fent clic aquí.

Text i fotografies: Valentí González.

One thought on “Observació del nostre cel, astres i altres objectes celestes

  1. Una nit diferent, interessant i especial. Vàrem observar la lluna amb els seus cràters, Júpiter amb els 4 satèl•lits galileians (els descoberts per Galileu) i Saturn amb els seus anells, a banda de molta informació sobre l’Univers. Repetiríem sense cap mena de dubte. Moltes gràcies per organitzar aquest tipos d’activitats!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s